Kurser

Letar du efter friskvårdskurserna – Klicka här!

Tova fårfällar

Kursverksamheten har växt fram som en naturlig del i Maderakkas verksamhet. Många har visat intresse för att få lära sig tova en fårfäll. Ett antal sådana kurser har också hållits. I mån av tid och tillgång på material kan sådana kurser komma att erbjudas även i framtiden. För 2020 rekommenderar jag den intresserade att se närmare studieförbundets kursutbud på Nääs som har kurstillfällen på sommaren att tova fårfällar.

Tova ullmattor

Maderakkas andra produkter som ullmattan, har också väckt skaparlust hos den händige. Kurser i att " göra sin egen ullmatta/yogamatta" hålls med jämna mellanrum. Kursdatum för våren 2020 kommer. Om du är intresserad men inget datum finns tillgängligt, gå in på länken kontak och skicka ett meddelande. Så återkommer vi till dig. Du kanske har en ide på hur en kurs ska skräddarsys åt just dig och dina vänner. 

Tovning av ull är en fantastiskt rolig process att dela tillsammans. Det första momentet, roligt att välja och vraka mellan olika ullkvaliteer och sorter. Sedan själva  utläggningen av ullen, ett stilla, närmast meditativt moment. Avslutningsvis det mera fysiska filtningsmomentet med vatten och såpa  som kan kräva både tålamod och ett mått jäklar anamma.

Kursen

Det brukar blir en heldag med både fika och lunch mellan de olika momenten, för att hålla kreativiteten och energin på topp! Efter anmälan via hemsidan kommer ett välkomstbrev med närmare information, bl.a. om maten som serveras samt hur man tar sig till ateljén i Stenkullen.

 

Kurstillfällen

Inga kommande händelser är planerade.