Kurser

Letar du efter friskvårdskurserna – Klicka här!

Tova fårfällar

Kursverksamheten har växt fram som en naturlig del i Maderakkas verksamhet. Många har visat intresse för att få lära sig tova en fårfäll. Ett antal sådana kurser har också hållits. I mån av tid och tillgång på material kan sådana kurser komma att erbjudas även i framtiden. För 2019 rekommenderar jag den intresserade att se närmare studieförbundets kursutbud på Nääs som har kurstillfällen på sommaren att tova fårfällar.

Tova ullmattor

Maderakkas andra ullprodukter: ullmattan och yogamattan i ull har också väckt skaparlust hos den händige. Viljan att " göra sin egen ullmatta" uttalades så ofta i olika sammanhang att det inte gick att ignorera längre. Kurser hålls med jämna mellanrum. Se aktuella kursdatum.

Det är en fantastiskt rolig process att dela tillsammans. Först att välja och vraka mellan olika ullkvaliteer och sorter. Sedan själva  utläggningen av ullen, ett stilla, närmast meditativt moment. Samt avslutningsvis det mera fysiska filtningsmomentet med vatten och såpa  som kan kräva både tålamod och ett mått jäklar anamma.

Det blir en heldag med både fika och lunch för att hålla kreativiteten och energin på topp! Efter anmälan via hemsidan kommer ett välkomstbrev med närmare information, bl.a. om maten som serveras samt hur man tar sig till ateljén i Stenkullen.

 

Kurstillfällen

Inga kommande händelser är planerade.