Yoga Monks metoden

 

Vad är Yoga enligt YogaMonks metoden?

YogaMonks är en unik Hatha och vinyasa yoga-metod med fokus på facia/ bindväv och som utvecklats av Jonathan Monks(London).  För att få en rörligare ryggrad (ett huvudsyfte med hathayogan) används rörelser unika för YM, som stretchar binväven och gör den mjukare och mer flexibel. En yogamonks klass kan bestå av att du blir guidad genom lekfulla rörelsesekvenser(vinyasas) och in i klassiska hathayogapositioner(asanas) inbakade i de unika rörelsesekvenserna. Det är enkla och precisa instruktioner med förmåga att ta dig djupare in i positioner än du trodde var möjligt. Andningsövningar och sittande ställningar ingår också.

Som med allt annat, ju mer tid och regelbundet utövande som läggs ner på denna yogametod, ju större och tydligare blir effekterna. 

Kom och yoga med mig!

Nu under våren 2020 finns möjlighet att gå på yogaklasser med mig i Alingsås.

14/1 - 18/2, 19.00-20.15
Yoga enligt YM.  Dropinklass 

13/2  6 veckors kurs yoga för gravida, 17.30-18.45
Gravidyoga enligt YogaMonks.

Plats

Centralt i Alingsås ny yogastudio!

Essence of you
Östra Ringatan 15
441 31 Alingsås

Tel: 0768-80 60 55

Boka pass lätt och smidigt på bokadirekt!

Min personliga Yogaresa

Jag har utövat YM seadan 2103 och går Sadhana programmet, åk 7Det är en löpande yogautbildning där man  bokar in sig för ett år i taget. Syftet med kursen är att bygga upp en egen daglig träning(Sadhana). Man har således den egna dagliga träningen (min. 1 tim/dag), samt yogaklasser med läraren en helg i månaden, ca 6-8 timmar. Då möts man med gruppen och kan stärka inspitrationen och dela erfarenheter.

Efter tredje Sadhanaåret startade jag  i det treåriga YM-lärarprogrammet för Mithi och Jonathan. Framför allt var det för att fördjupa mig ytterligare i metoden som jag gick utbildningen och inte för att kunna kalla mig yogalärare. Färdig YM- professional  yogalärare 2018. YM gravidyogalärare 2019.Med tiden har det dock växt fram en lust att dela med mig av det jag kan  trots att jag själv har lååång väg kvar innan jag kan luta mig tillbaka och säga att Yoga  är något jag kan! Som Mithilla min lärare säger"- Teach as you learn". Då lär man sig ännu mer! 

 Som Yogalärare är mitt mål att lära ut hur vi kan få en mjukare men samtidigt starkare kropp med en rörligare ryggrad(hathayogans syfte). och samtidigt öka förmågan att hantera stress bättre. När man kan identifiera stress och medvetet kunna skifta från ett skadligt stresstillstånd till ett mer sunt och harmoniskt tillstånd, då har man kommit långt. Det är en bra grund för ett friskt och glädjefullt liv, tänker jag.

Mitt personliga mål är som andlig sökare en ständigt pågående livsuppgift att lära mig mer om livets mysterium. Jag har en ödmjuk inställning till yogan som fenomen och anser att ett liv inte ens är nog till att lära allt som går att lära i ämnet. Yoga innefattar ju ursprungligen så mycket mer än bara den fysiska aspekten som vi är mest familjära med här i väst. Det är också en Andlig väg mot upplysning för dem som söker och är villig att göra jobbet.  Ju mer jag lärt mig ju mer har jag fått insikten att yogan är ett sätt att förhålla sig till livet. Att inte som religion med strikta dogmer följa en lära där det kan låta "-gör A annars är du förkastad." Där yogan snarare är  en vetenskaplig metod där i stället är  " - gör A så händer B". Alla som gör A på rätt sätt, når resultatet B, det är universiellt. 

Jag är tacksam för att jag genom YogaMonks skolan kommit i kontakt med Guru Kriyaji i London . Hon är en upplyst som går ibland oss.  Bara att vara i hennes närvaro är i sanning transformativt.

“Everyone needs a guru whatever the epoch, we always need a teacher. Wisdom is all-pervading." It simply depends on "how open we are to be able to access it, through spontaneity.”

~ Kriyaji

(kriyaji.com)

Min huvudlärare vid sidan av Jonathan Monks, är Mithila Kara. Hon har genom många års studier och samarbete med Jonathan Monks tagit metoden till Göteborg. Med stor hängivenhet, kompetens och sprudlande energi har hon utbildat hundratals  eleveroch flera professionella yogalärare i metoden.

För mer information www.yogamonks.se.