Tovade mattor

 

Varianter

Ullmattorna görs i framförallt tre varianter.

Ullmatta – avlång

En ullmatta som går att använda till mycket. Man kan ha den i soffan, i sängen eller varför inte på väggen! Utmärkt som yogamatta till den lite lugnare yogan så som, gravidyoga, yinyoga, restorative eller meditation. Den väger inte inte mycket och kan därför lätt transporteras. Det går bra att rulla inden i sin vanliga yogamatta om man vill ha båda mattornas fördelar. 

Ullmatta – rund

En ullmatta med många användningsområden. Dekorativ. Värmande för utomhusbruk på balkongen eller favoritstolen i trädgården. Skön för kalla rumpor i bilen. Fungerar även den bra för yoga och meditation.

Ullmatta - Ägget

Är framtagen med tanke på de små barnen. En bebis ligger skönt på den i vagnen eller i sängen. Den är lätt och kan med fördel transporteras på resor eller flyttas mellan sängen och skötbordet.

Tillverkas i den oslagbart mjuka merinoullen.

 

Handla i webbshopen

Tovade mattor

Tvätt- och skötselråd

Ull har en självtvättande egenskap tack vare det värdefulla ullfettet. Vädra så mycket du vill, tvätta när du måste. Handtvätt rekomenderas. Ullprogrammet går bra men utan centrifugering. Man kan dra och sträcka i den våta mattan. Skaka ut lockarna, häng för att torka. Ullmattorna kan strykas.