Om Maderakka

Maderakka drivs av mig, Frida Widlund, och har funnits i nuvarande form sedan 2016(tidigare Finform sedan 2008). Under Maderakkas paraply samsas flera olika delar. Ullhantverket och konsten med illustrationsprojekt av olika slag samt friskvårdsdelen som innebär kroppsbehandlingar om massageterapi och yoga. 

Hantverk

 

Ull är ett favoritmaterial. Garntillverkning och stickning är något jag verkligen njuter av att göra. Tovning/filtning är en prosess där man verkligen upplever hur närmast magiskt ullen beter sig som ett material. Det finns ju nästan inga gränser för vad man kan tova. Jag har fastnat för att tova främst produkter modell större! I webshoppen kan man se utbudet av aktuella produkter. Maderakka  står även ute på marknader runt om i Göteborgstrakten och säljer ullprodukterna. Tid och plats för dessa meddelas här på hemsidan och sociala medier. Då kan man komma och se, känna och klämma på ullmattorna på riktigt, samt träffas och prata en stund! Makraméarbeten i form av väggbonader har också blivit en del av utbudet.

Läs mer under produkter

Konst

Maderakka rymmer också en konst-del. Här kan man läsa mer om vad som inspirerar mig i mitt konstnärliga skapande. Bilder från ett pågående illustrationsprojekt kan man både läsa om och se under Illustrationer. Det går också att köpa dessa bilder om man känner att det är någon som talar särskilt mycket till en.

Friskvård

Maderakka friskvård och yoga speglar passionen för hälsa och välbefinnande. Hälsan är allt! Vad kan man egentligen åstadkomma och uppnå i sitt liv utan den? Kraft och energi behövs för att man ska kunna leva det liv man drömmer om. Utmattning är tecken på att livsviktig energi sipprar ut och vi blir dränerade. I yogan finns verktyg för att förstå och hantera olika aspekter i en människas liv, fysiska, mentala och andliga. Och vem vill inte bli en mästare i att hantera sin energi.

Maderakka har arbetat över 15 år med att ge massageterapeutiskabehandlingar samt massage till gravida. Massage som behandling är en effektivt"medicin" för att återskapa balans i kroppen när man tex upplever förhöjd stressnivå, samt för att stärka det egna  immunförsvaret. Det  är ett bra sätt att "upptäcka" den egna kroppen för dem som av olika anledningen bortprioriterat sig själv. Att återupptäcka sina egna behov av återhämtning och lugn tar en tillbaka till centrum där kraften och energin finns tillgänglig. Att lösa upp spänningar och knutar i muskler och bindväv tillåter blod och syre att cirkulera,  med allt vad det innebär.

Öronakupressur enligt kinesologi som ensam behandling eller i kombination med annan behandling som erbjuds,  är ett effektivt medel mot många av de bieffekter stress kan resultera i; sömnproblem, oro/ångest och andra obalanser på det autonoma nervsystemet

Friskvårdande massagebehandlingar, öronakupressur och Yogaklasser erbjuds. Läs om aktuella erbjudanden under Friskvårdsdelen.

Läs mer under friskvård

Maderakka brinner för de små. Om mer resureser lades på att de nyfödda fick bästa möjliga start i livet, skulle vi på bara en generation se världen omkring oss transformeras till det bättre. I bland håller Maderakka kurser i spädbarnsmassage för föräldrar.

Läs mer om gravid massage, gravidyoga samt föräldrakurser i spädbarnsmassage.