"Ägget"

"Ägget" ullmatta till din bäbis. Perfekt i barnvagnen, sängen skötbordet. Eller varför inte direkt på golvet. Tjock och värmande men ändå nästan viktlös och lätt att ta med sig överallt. Tvättbara så klart!

Tovas i mjuk merinoull som ger en tät filtad yta. Ull har många fördelaktiga egenskaper som är synnerligen passande i spädbarnssamanhang. Det brinner dålig, dvs är inte brandfarligt. Det rymmer stora mängder vatten vilket betyder att ull suger åt sig fukt. Svett och kiss sugs in i ullen och håller ditt barns hud torr. Studier visar att ullen suger åt sig mindre hälsosamma material som svavar omkring i luften osynliga för ögat i form av syntetiska fibrer. Luften i ditt hem blir bättre när naturmaterial används framför syntetiska material som är plastbaserade.

I designen används ofta lockar från gotlandsfåret längs med kanten på mattan. Dessa sitter fast, var ändå alltid vaksam då bebisar stoppar allt det får fatt i händerna i munnen, även ull. När Ullmattan måste tvättas rekommenderas handtvätt i ljummet vatten och något ulltvättmedel. Sträck produkten till önskad form. Häng för att torka. Använd inte torktumlare! Kan strykas eller pressas om man vill ha den helt slät. Ull är ett sjävtvättande material så det räcker långt att blott skaka och hänga ullmattan på vädring.

Handla i webbshopen

Tvätt- och skötselråd

Ull har en självtvättande egenskap tack vare det värdefulla ullfettet. Vädra så mycket du vill, tvätta när du måste. Handtvätt rekomenderas. Ullprogrammet går bra men utan centrifugering. Man kan dra och sträcka i den våta mattan. Skaka ut lockarna, häng för att torka. Ullmattorna kan strykas.