Gravidmassage

Är du gravid? Grattis!
Graviditeten är en fantastisk tid i en kvinnas liv. Massage kan hjälpa dig att hitta in i den nya kroppen och se fram emot förlossningen med glädje. 

Vår värld idag är i mångt och mycket präglat av ett högt tempo. I dag har de flesta gravida kvinnor både ett hektiskt arbetsliv och en aktiv social fritid. Det kan vara svårt att ha möjlighet att prioritera att ta vara på sig själv under graviditeten. Kanske har man barn sedan tidigare som också behöver mycket tid och uppmärksamhet. Massage kan ge en välbehövlig paus i vardagsjäktet och hjälpa kvinnan att komma i kontakt med sin krop och inte minst med sitt växande barn i magen.

Graviditeten är en tid när det ska fattas många beslut. Massage kan ge en djup avslappning och hjälpa kvinnan att nå in i sin kropp och lyssna till sina egna önskningar och behov. 

Massage påverkar kroppen kemi och en rad hormoner stimuleras. "Må bra hormonet" oxytocin påverkar välbefinnandet positivt, sänker bland annat blodtrycket, höjer smärttröskeln och är därför av avgörande betydelse vid förlossningen. 

Vidare kan regelbunden massage hjälpa på flera problem den gravida kan besväras av:

 • Länd och bäckensmärtor
 • Ödem
 • Kramp
 • Huvudvärk
 • Sömnlöshet/ oro
 • Matsmältningsproblem


Maderakka erbjuder massagebehandlingar till gravida från och med v. 12.

Vid första besöket ingår alltid, om så önskas, 15 min. fotbad och samtal utan extra kostnad.

Är du nybliven mamma? Välkommen att boka dig för massage hela första året.

 

Priser

75 minuter – 850kr

Första gången : 750 kr 

Var?

FÖR NÄRVARANDE INGA TIDER TILLGÄNGLIGA FÖR GRAVIDMASSAGE.

Kursstart i Gravidyoga enligt YogaMonks metoden v 8 .

Essence of you, yogastudio
Östra Ringgatan 15
441 31 Alingsås

Bokningar och frågor

Boka gravidyoga online på Bokadirekt/gravidyoga/Alingsås.

https://www.bokadirekt.se/places/essence-of-you-32646

Frågor:

Telefon: 070-24 72 142
E-postadressmaderakkan@gmail.com

Danmark, Tyskland, USA och Canada är exempel på länder i väst, där gravidmassage under många år erbjudits under professionella former av massageterapeuter och barnmorskor, med positiva resultat. Allt mer forskning stöder också dessa positiva erfarenheter. I Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology från 1999 refereras till en undersökning av två grupper med gravida kvinnor. Den ena gruppen fick 20 minuters massage två ggr i veckan i fem veckor. Resultatet visade sig som mindre oro, bättre humör, bättre sömn och färre ryggsmärtor än kontrollgruppen.

Mina utbildningar

 • Cert. Massageterapeut, Hälsoteket, Göteborg, 2007-2008
 • Gravidmassage, Nordlys centret, Danmark 2008
 • Instruktör i spädbarnsmassage, Axelssons Gymnastiska Institut, Göteborg. 2008. I enlighet med IAIM, international Association of Infantmassage.
 • Yoga lärare enligt YogaMonks treåriga lärarprogram 2015–2018
 • Gravidyoga enligt YogaMonks programmet 2018–2019