Kurser

Letar du efter friskvårdskurserna – Klicka här!

 

 

Tova din egen lilla fågelholk

En kurs för dig som är nybörjare i tovning  eller som redan har en del erfarenhet.

En rolig vårkurs med garanterad fågelsång utanför ateljén!

Du lär dig våttovningens grunder. Vi använder ull och såpa/ olivtvål och vatten och tovar mot en uppblåst balong. Du får på så sätt en vackert rund form. Den kan man sedan arbeta vidare med.  Du kan välja att skapa en söt liten fågelholk att sedan hänga i din trädgård, närmsta skogsdunge. Du kan också välja att göra en skål till förvaring eller till en blomkruka, eller varför inte en rolig "kermit-figur" till förvaring. Vad du än väljer har du färdigheten med diig hem och kan fortsätta tova föremål på egen hand.

Platser: 6 st

Tid: Tid kommer

Var: Ateljén naturnära på Våthultsvägen 33, 443 61 Stenkullen, Lerum.

Pris: 750 kr. Lunch, fika samt materal ingår i priset.

Tova fårfällar

Kursverksamheten har växt fram som en naturlig del i Maderakkas verksamhet. Många har visat intresse för att få lära sig tova en fårfäll. Ett antal sådana kurser har också hållits. I mån av tid och tillgång på material hålls kurser mer eller mindre löpande.  Inga kurser i tovning av fårfällar inplanerade.

TIPS: Även studieförbundet brukar hålla i kurser under vår/sommar se närmare kursutbud för 2024, på Nääs.

Tova ullmattor- kurs

Maderakkas andra produkter som ullmattan, har också väckt skaparlust hos den händige. Kurser i att " göra sin egen ullmatta/yogamatta" hålls med jämna mellanrum.  En ny ateljé har varit under uppbyggnad under en tid  men står nu färdig.  Gör gärna en intresseanmälan inför 2023 så kan en kurs skräddarsys för den/de intresserade. Det hålls i liten skala om 1-4 personer. Gå in på länken kontak och skicka ett meddelande, så återkommer vi till dig. 

Tovning av ull är en fantastiskt rolig process att dela tillsammans. Det första momentet, roligt att välja och vraka mellan olika ullkvaliteer och sorter. Sedan själva  utläggningen av ullen, ett stilla, närmast meditativt moment. Avslutningsvis det mera fysiska filtningsmomentet med vatten och såpa  som kan kräva både tålamod och ett mått jäklar anamma.

Det brukar blir en heldag med både fika och lunch mellan de olika momenten, för att hålla kreativiteten och energin på topp! Efter anmälan via hemsidan kommer ett välkomstbrev med närmare information, bl.a. om maten som serveras samt hur man tar sig till ateljén i Stenkullen.

Inga kurser för närvarande

 

 

Inga kommande händelser är planerade.