Konst

Jag har alltid tyckt om att teckna och direkt efter gymnasiet åkte jag till Danmark och gick flera förberedande konstutbildningar. Jag var helt inriktad på en konstnärlig karriär. Ändå hamnade jag i Uppsala där akademiska konststudier tog vid.

Det var så spännande att fördjupa sig i konsthistoria, Den västerländska konsten från forntid till nu, men även afrikansk konst och tidiga kulturers uttryck och bild/ symbolvärld. Efter några år med teoretiska studier var längtan stor att själv få skapa. Jag kom in på Konstfacks animationslinje och tecknandet återupptogs. Så blev det några spännande år med animation och tecknad film, egna och jobb för olika SVT produktioner. När jag blev förälder lade jag skapandet på hyllan, för en tid trodde jag. Men arbete på konstgalleri tog all min tid. När jag sedan även började att ägna mig åt mitt friskvårdsintresse blev det konstnärliga skapandet allt mer avlägset. Det ska sägas att illustration och animation som yrke är väldigt stillasittande och det har varit lite av en motsättning i mitt liv. Friskvårdsarbetet gav mig möjlighet att träffa mycket människor och att var mer fysisk i mitt arbete. När jag sedan avsatte mer tid för skapande blev det av olika anledningar mest med fokus på ullhantverket. Se mer under hantverksdelen här på hemsidan.

Till min stora glädje har några spännande projekt fått mig att återvända  till tecknarbordet. Vilket innebär mer illustrationsarbe för mig framöver. Så nu befinner jag mig i ett läge där jag försöker hitta en bra balans mellan alla delarna: illustration, hantverk, yoga och friskvård. Mycket av de arbetet kan man följa här på Maderakka.se.

  • Torstedlund kunsthöjskole, Fredrikssund, Danmark
  • Holbaek slot kunsthöjskole, Danmark
  • Kunstskolen, Kbh, Danmark
  • Filkand konstvetenskap, Uppsala universitet
  • (Ämnen: Estetik, konstvetenskap, afrikanskkonst, tidiga kulturer samt filosofi)
  • Animation och animerad film, Konstfack, Eksjö
  • Tecknade serier, Konstfack, Stockholm

Nytt projekt

Jag lärde känna Michael Conneely, Irland, genom en run-kurs som jag anmälde mig till online. Nu är jag inblandad i hans senaste projekt "Meet the Gods and Godesses of the ancient north", med mina illustrationer. Det är ett pågående projekt och man kan läsa mer under fliken

Fornnordiska gudar och gudinnor 

Illustrationer