Kurser

Letar du efter friskvårdskurserna – Klicka här!

Sedan mars 2022 står nya ateljén färdig!  Ing kurser i tovning inplanerade ärmaste tiden. Man kan dock mejla en intresseanmälan så kan en kurs om 1-4 personer sättas samman inför våren.

Inga kurser för tovning av fårfäll.

Tova ullmatta:1200 kr. ca 5 tim + lunch och fika. Skapa en matta tillsammans till någon som fyller år eller som man vill fira av någon härlig anledning. Eller kom en liten grupp och tova var sin ullmatta. Hör av er för mer information!

Tova fårfällar

Kursverksamheten har växt fram som en naturlig del i Maderakkas verksamhet. Många har visat intresse för att få lära sig tova en fårfäll. Ett antal sådana kurser har också hållits. I mån av tid och tillgång på material hålls kurser mer eller mindre löpande. Förnärvarande inga kurser i tovning av fårfällar.

TIPS: Även studieförbundet brukar hålla i kurser under vår/sommar se närmare kursutbud för 2023, på Nääs.

Tova ullmattor- kurs

Maderakkas andra produkter som ullmattan, har också väckt skaparlust hos den händige. Kurser i att " göra sin egen ullmatta/yogamatta" hålls med jämna mellanrum.  En ny ateljé har varit under uppbyggnad under en tid  men står nu färdig.  Gör gärna en intresseanmälan inför 2023 så kan en kurs skräddarsys för den/de intresserade. Det hålls i liten skala om 1-4 personer. Gå in på länken kontak och skicka ett meddelande, så återkommer vi till dig. 

Tovning av ull är en fantastiskt rolig process att dela tillsammans. Det första momentet, roligt att välja och vraka mellan olika ullkvaliteer och sorter. Sedan själva  utläggningen av ullen, ett stilla, närmast meditativt moment. Avslutningsvis det mera fysiska filtningsmomentet med vatten och såpa  som kan kräva både tålamod och ett mått jäklar anamma.

Det brukar blir en heldag med både fika och lunch mellan de olika momenten, för att hålla kreativiteten och energin på topp! Efter anmälan via hemsidan kommer ett välkomstbrev med närmare information, bl.a. om maten som serveras samt hur man tar sig till ateljén i Stenkullen.

 

Kurstillfällen

Inga kurser i tovning inplanerade ännu under våren 2023.

Inga kommande händelser är planerade.