Massagebehandlingar

Den svenska klassiska massagen kommer man långt med! Det är glädjande att se hur massage inte bara används som kompliment till skolmedicinen utan också blivit ett erkänt behandlingssätt för en rad olika tillstånd och situationer och är utmärkt för att minska stress, smärta och muskelspänningar.

Jag erbjuder olika långa behandlingar, 30, 60 och 75 min.

Jag ger gärna träningstips och råd, men också specifik träning och stretchövningar för specifika muskelgrupper .

En längre massagebehandling med fokus på avslappning är något alla borde unna sig tack vare hälsofördelarna. När kroppen hittar in i avslappning äger självläkning rum. 

 Upplägget på en längre avslappnande massage kan variera från person till person och gång till gång. Intuitivt stannar jag vid områden som kanske behöver extra omsorg. Självklart är dina önskemål också vägledande. Triggerpunkter kan dyka upp under vägen och avhjälpas vid tryck och massage lokalt. 

Läs mer om behandingarna som erbjuds och boka här:

Bokadirekt.se

Friskvårds och rehabkliniken i Odd Fellowgården i Lerum.  

 Behandlingar som erbjuds samt priser:

-Klassisk massage(30 min) 550 kr

-Klassisk massage (60 min) 950 kr

-Massagebehandling, avslappnande och grundande (75 min) 1150 kr

-Gravidmassage/75min) 1150 kr

-NADA öronakupressur med kulplåster(30 min) 480 kr

Bra att veta: Jag är utbildad dipl. och certifierad massageterapeut sedan 2007. Försäkrad inom kroppsterapeuternas idrottsförbund. Innehar patient och ansvarsförsäkring.

-Ansluten till epasi

Tankar om hälsa och välbefinnande: Att investera i sin egen hälsa skapar ringar på vattnet. När du mår bättre mår den omgivning bättre. Du blir en inspiration och en förebild. Att vårda sig själv samt att förbättra relationen till sig sjäv, är det första nödvändiga steget att förbättra sin relation till omvärlden. Det är min övertygelse att när så många som möjligt gör det, kommer vår värld transformeras till en bättre plats.

Fördelar med Massage som du kanske inte visste om!

Att massage har stora hälsofördelar är de flesta medvetna om. Massage kan avhjälpa stress, spända muskler och öka blodcirkulationen. 

Visste du att klassisk svensk massage är en mycket populär och världskänd massageteknik som använder sig utav långa drag, knådande, djupa cirkulära rörelser, vibrationer och knackningar för ökad avslappning och energi?

-Runt 30% av de som går på massage väljer massage för avslappning och stressreduktion.

-88% av de som går på massage är eniga om att massage minskar smärta och medför positiva effekter.

-Massage ökar blodcirkulationen i musklerna och skapar också ett starkare immunförsvar.-

-Visste du att massage kan höja ditt humör! Studier har visat att massage kan minska både ångest och depression.

-Massage kan avhjälpa vid stark träningsvärk. 

-En australiensk studie visade att stress hormonet kortisol minskade mmarkant efter kort massage samtidigt som må-bra-hormonerna dopamin, serotonin och oczytocin ökade.

-Massage kan hjälpa till att minska irritation och förbättra utseendet på ärr.

-Massage har visat sig att effektivt behandla kronisk nedre ryggsmärta.

-En viktig hälsofördel med massage är att massage minskar mängden stresshormoner och ökar mängden smärtbearbetande hormoner. Dessutom hjälper trycket från massage med att minska ledsmärta.

(Utdrag ur Stockholm massage academy)