Spädbarnsmassage

Spädbarnsmassage är kärleksfull beröring av huden, kroppens största sinnesorgan.

Det finns många fördelar med att lära sig massera sitt barn. Både för barnet och föräldern. Viktigt att förstå att det inte är någon behandling. Spädbarnsmassagen ger en upplevelse av kontakt, kommunikation, glädje och innerlighet Det är en möjlighet att fördjupa och utveckla samspelet mellan föräldrar- barn. Ett sätt varpå man kan lära sig att tyda sitt barns signaler. Båda föräldrarna är lika bra på att massera.

Kurser för grupper , 8 platser

Kursen består av  

  • Massagestrykningar
    Vid varje kurstillfälle lärs nya massagestrykningar ut tills du lärt dig hela massagen. Vi går igenom flera massagestrykningar för buken som kan motverka magknip och gasbesvär. Vidare lär vi oss också hur massagen kan användas till det växande barnet. 
  • Teori om spädbarnsmassage
    Historik och om hur indisk massage, yoga och zonterapi blev till spädbarnsmassagen som vi känner den, genom Fredrik Lenoyer och Vimala MC Lure.
  • Olika diskussionsämnen varje vecka
  • Fika och samtal
  • Erfarenhetsutbyte med andra föräldrar

Det är du som förälder som masserar ditt barn. Instruktören visar på en speciell docka som är specialkonstruerad för ändamålet. Om ditt barn sover eller inte alls har lust att få massage finn det flera dockor att låna för att du ändå ska lära dig massagestrykningarna. Tid finns alltid för frågor och för att gå igenom och repetera strykningarna.

Förnärvarande inga gruppkurser inplanerade. 

Bokbart:

Spädbarnsmassae 1 till 1, 1-3 ggr à 60 min. Pris: 580 kr går bra att boka.

Bokadirekt.se

 

 

Visa kurstillfällen