Yoga Monks metoden

 

Vad är Yoga enligt YogaMonks metoden?

YogaMonks är en unik Hatha och vinyasa yoga-metod med fokus på facia/ bindväv och som utvecklats av Jonathan Monks(London).  För att få en rörligare ryggrad (ett huvudsyfte med hathayogan) används rörelser unika för YM, som stretchar binväven och gör den mjukare och mer flexibel. En yogamonks klass kan bestå av att du blir guidad genom lekfulla rörelsesekvenser(vinyasas) och in i klassiska hathayogapositioner(asanas) inbakade i flödet att rörelser. Det är enkla och precisa instruktioner med förmåga att ta dig djupare in i positioner än du trodde var möjligt. Andningsövningar och sittande ställningar ingår också.

Som med allt annat, ju mer tid och regelbundet utövande som läggs ner på denna yogametod, ju större och tydligare blir effekterna.

 

VINYASA YOGA :

Inga yogakurser inbokade för våren 2023

GRAVIDYOGA:

Yoga för gravida enligt YogaMonks metoden

Inga kurser inplanerade våren 2023

 

 

 

Plats

Centralt i Alingsås, bra parkeringsmöjligheter samt gångavstånd från pendeln.

Essence of you
Östra Ringatan 15
441 31 Alingsås

Tel: 0768-80 60 55

Boka pass lätt och smidigt under "friskvård/kurser" eller

via www.essenceofyou.se och bokadirekt.se

 

 

Min personliga Yogaresa

Jag har utövat YM sedan 2013 och har gått Sadhana programme i tio år! Det är en löpande yogautbildning som man ansluter sig till ett år i taget. Syftet med kursen är att bygga upp en egen daglig yogaträning(Sadhana). Man har således de egna dagliga yoga övningarna (minimum 1 tim/dag), samt yogaklasser med läraren en helg i månaden, ca 6-8 timmar samt fristående yogaklasservia nätet, i studio i GBG eller Mithillas studio Kara utanför Varberg. Helgklasserna är viktiga,  då möts man med sin Sadhana-grupp och kan stärka inspirationen att stanna kvar på den valda Yoga-vägen och dela erfarenheter från den äventyrliga resa som en sadhana -practice onekligen är. 

Efter tredje Sadhanaåret startade jag  i det treåriga YM-lärarprogrammet för Jonathan Monks och Mitila Kara. Framför allt var det för att fördjupa mig ytterligare i metoden som jag gick utbildningen och inte för att kunna kalla mig yogalärare. Färdig YM- professional  yogalärare 2018. YM gravidyogalärare 2019. Med tiden har det dock växt fram en lust att dela med mig av det jag kan  trots att jag själv har lååång väg kvar innan jag kan luta mig tillbaka och säga att Yoga  är något jag kan! Som Mithilla min lärare säger"- Teach as you learn". Då lär man sig ännu mer! 

 Som Yogalärare är mitt mål att lära ut hur vi kan få en mjukare men samtidigt starkare kropp med en rörligare ryggrad(hathayogans syfte) .  Att inspirera till meditation är också en viktig del i undervisningen. Att våga vända sig innåt, utforska vad det kan innebära och lära känna sig själv på ett nytt plan kan vara livsförändrande. Ett bättre självförtroende, bättre sömn och förmågan att hantera stressbättre kan vara några av de positiva följderna man erfar. När man kan identifiera stress och medvetet kunna skifta från ett skadligt stresstillstånd till ett mer sunt och harmoniskt tillstånd, då har man kommit långt. Det är en bra grund för ett friskt och glädjefullt liv, tänker jag.

Mitt personliga mål är som andlig sökare en ständigt pågående livsuppgift att lära mig mer om livets mysterium. Jag har en ödmjuk inställning till yogan som fenomen och anser att ett liv inte ens är nog till att lära allt som går att lära i ämnet. Yoga innefattar ju ursprungligen så mycket mer än bara den fysiska aspekten som vi är mest familjära med här i väst. Det är också en Andlig väg mot upplysning för dem som söker och är villig att göra jobbet.  Ju mer jag lärt mig ju mer har jag fått insikten att yogan är ett sätt att förhålla sig till livet. Att inte som religion med strikta dogmer följa en lära där det kan låta "-gör A annars är du förkastad." Där yogan snarare är  en vetenskaplig metod där i stället är  " - gör A så händer B". Alla som gör A på rätt sätt, når resultatet B, det är universiellt. 

Jag är tacksam för att jag genom YogaMonks skolan kommit i kontakt med Guru Kriyaji i London . Hon är en upplyst som går ibland oss.  Bara att vara i hennes närvaro är i sanning transformativt.

“Everyone needs a guru whatever the epoch, we always need a teacher. Wisdom is all-pervading." It simply depends on "how open we are to be able to access it, through spontaneity.”

~ Kriyaji

(kriyaji.com)

Min huvudlärare vid sidan av Jonathan Monks, är Mithila Kara. Hon har genom många års studier och samarbete med Jonathan Monks tagit metoden till Göteborg. Med stor hängivenhet, kompetens och sprudlande energi har hon utbildat hundratals  eleveroch flera professionella yogalärare i metoden.

För mer information www.yogamonks.se.